Louët

Wolatelier Tilburg is per 2024 geen dealer van Louët meer. Louët kiest ervoor met grotere dealers in zee te gaan. Mijn kleine winkel (met persoonlijke aanpak) valt daar helaas niet onder.

 

HUUR KAARDMOLEN

Heb je eigen wol die je wil kaarden en vind je de aanschaf van een kaardmolen nog een stap te ver? Dan kun je bij mij een kaardmolen huren.

Mijn oude kaardmolen heeft het helaas begeven. Ik heb een nieuwe kaardmolen voor de verhuur, hier mag alleen schone (dus gewassen) wol op.

Het is een Louët standaard, 72tpi kaardmolen. De huurprijs is 30 euro per week en 100 euro borg.

Reserveer een kaardmolen van tevoren door een mailtje of appje! Op dit moment is er helaas een wachtlijst voor de kaardmolen. Wil je daarop? Stuur me een berichtje.

 

En er is de mogelijkheid om een (ouder model) spinnewiel bij mij te huren. Je kunt hem per week huren voor €20,00 per week, maar dit kan alleen als ze niet in gebruik/uitgeleend zijn aan cursisten van de spincursus.

 

Een enkele keer heb ik een tweedehands (Louët) spinnewiel te koop, stuur me hiervoor een berichtje.

 

Het weven heb ik afgestoten. Natuurlijk heb ik wel mooie wolgarens om mee te weven, maar ik heb besloten me vooral te gaan richten op alle benodigdheden voor het kaarden en spinnen van Louët.