Workshops en demonstraties

Leren wol spinnen?

Nieuwe spincursus! Aanmelden via de mail. Slechts enkele plaatsen!

4 mei en 18 mei van 10 tot 12.30

Meer info: zie hieronder

 

 

Breien

Als je bij mij wol hebt gekocht mag je altijd binnenlopen voor brei-hulp/assistentie! Het kan handig zijn om van tevoren een berichtje te doen met je vraag, dan kan ik me vast inlezen in het patroon bijvoorbeeld.

Het kan zijn dat ik niet meteen tijd voor je heb als het druk is in de winkel, dat weet ik nooit van tevoren. Maar het is het proberen waard om gewoon even langs te komen (tijdens openingstijden)

 

 

INFO SPINCURSUS

Wat houdt het in? Iedereen die wil leren wol spinnen is welkom om zich aan te melden voor deze cursus. Voorkennis is dus niet nodig! Je leert in 2 (zaterdag-)ochtenden de basis van het wol spinnen. Tussen deze ochtenden zitten 2 weken waarin je iedere dag 10 minuten à een kwartier thuis oefent (op eigen of op bij mij geleend spinnewiel). Ik leg je uit hoe je de wol bewerkt vanaf schaap tot aan een streng garen. Aan bod komt: het uitzoeken, het wassen, het kaarden (de theorie en je mag de kaardmolen uitproberen), de techniek van het spinnen, hoe zit een spinnewiel in elkaar, hoe twijn je de wol tot een stevige draad, hoe werkt een spintol en liefhebbers die willen mogen ook even op een dubbeltraps spinnewiel. Na deze 2 bijeenkomsten (maximaal 4 a 5 personen dus er is aandacht voor iedereen) heb je de basis onder de knie en kun je van wol een draad maken, daarna is het een kwestie van zelf veel meters maken om een steeds dunnere of gelijkmatigere draad te krijgen. 

Er is enorm veel belangstelling voor, dus wees er snel bij (bij interesse stuur een mail).

Bijeenkomst 1:

We beginnen om 10 uur met koffie of thee, tijdens de koffie uitleg over wol bewerken. Na de koffie uitproberen van het kaarden, voelen van verschillende soorten wol en uitleg spinnewiel en het spinnen. Zo snel mogelijk aan de slag! Tussendoor nog een kleine pauze want het is best inspannend. Denk niet dat je het in 1x onder de knie hebt, hou je doorzettingsvermogen paraat! Om half 1 krijgt iedereen de theorie op papier mee naar huis, genoeg oefenwol voor 2 weken en mensen zonder eigen spinnewiel krijgen een leenspinnewiel mee.

Bijeenkomst 2:

10 uur: Uitwisselen van ervaringen tijdens de koffie, hierna weer snel aan de slag. Laten zien wat er al goed gaat en waar je eventueel op vast loopt. Veel oefenen! Voor wie al best wat draad gesponnen heeft kan gaan oefenen met twijnen. Wie wil mag oefenen met spintol en evt op een dubbeltraps spinnewiel. We proberen voor iedereen de gesponnen en evt getwijnde draad op de haspel te zetten zodat je om half 1 naar huis gaat met je eigen gesponnen streng!

Kosten: €105